You are currently viewing Egy laza hétvége ….

Egy laza hétvége ….

Drága Olvasóink!

Éva már megint a szinpad fergetes részvevője volt hétvégén, míg én Hamlettet olvastam. Na jó, ez ennyire nem igaz, de sokkal földhözragadtabb életemet éltem hétvégén. Fiam fotós, opertőr- zseni ezek összefogásában és azon a koncerten voltam, ahol Ő dolgozott. VIP vendég lehettem 🙂 Aztán készre súroltam a lakást és éltem mély beszélgetős életet a lányommal. Ezek között mi volt, az kis semmiség Éva zubogásához. Az a film jut Éváról eszembe, amelyben egy amerikai irőnő Toszkánában vesz egy házat, mert a leszbikus szerelmes pár barátnője szét megy a szerelmével és a jegyet odaadja neki, hogy kapcsolódjon ki. Egy “egynemű párokkal” megtelt utazáson vesz részt eme gyönyörű helyen és itt talál rá a házra, amely az életét aztán végig fogja kisérni. Rájöttem: Napsütötte Toszkána! Azt hiszem ez a címe. Ezért irtam ennyit eddig e cím előtt, mert gondolkoztam és jól tettem, mert írás közben megjött a név is. 🙂 Látszik, hogy 49 év felett csak lassan kell, nyugodtan kell csinálni dolgokat és aztán amikor az ember a 65. évét betölti és a nyugdij házhoz jön, akkor újra ki kell rúgni a ház oldalát. 🙂 De szép is Istenem! Komolyan várom e kort! Szóval visszatérve a filmhez, ebben van egy szőke démon szinésznő, aki azt mondja a filmben, hogy Ő Mastroianni múzsája és nagykanállal éli az élet perzselő boldog perceit, miközben akár apácákkal uzsonnázik, mert nemcsak szép, hanem okos is. 🙂 Most ilyennek látom Évit. 🙂

Nektek is van igazán szívbéli jó barátnőtök, aki őszinte és nyitott és mindig azt mondja amit kell és nem amit hallani szeretnél?

De még valami: Egy könyv: Címe: Egy párizsi lakás

Úristen, csuda jó! Nem tudom leírni a történetét, mert mindenről is szól, de pár szó: két világ – titkok és amit a szem nem lát és nem hisszük, az minden további nélkül benne lehet egy olyan életbe, amelyet most el sem tudunk képzelni a másikról. Skatulyázásról, a megszokottságról, a remény és az önfegyelem a bűvös szavak a könyvben. Letehetetlen!

Egy szösszenet:

“Nagymama mindig azt mondta, a könyvnek célja nem az, hogy megtudjuk hogyan gondolkodnak mások, hanem az, hogy mi megtanuljunk önállóan gondolkodni”

Ölelés (vonzerő)

Leave a Reply