You are currently viewing Házasság hete

Házasság hete

Sziasztok Drága Olvasók!

Évi barátnőm jóváhagyta, hogy most kiakadjak és ezt az érzést írásba foglaljam. De tudjátok, miért jobb az írás a beszédnél? Mert azzal le is rakom, ahogy leírom, a beszéd pedig olyan, hogy kibeszélem valakivel, amire valaki reflektál és beszélgetünk róla és ebből lesz egy téma és talán hosszabb ideig, mint amennyit az érdemel.

Ezért most leírom és aztán elengedem.

Legfontosabb: Semmi bajom, semmilyen ünneppel. Az, hogy nem feltétlenül értem, na itt vannak bennem problémák. Mondom bennem és nem a világban, mert milliárdok értik. Remélem.

Valentin nap.

– Ez a szerelem ünnepnapja vagy a szereteté vagy mind a kettő belefér?

– Bárki, aki szívedhez közeli és tudatni szeretnéd vele, hogy gondolsz rá, akkor azt jelzed felé és ez ennek ez a lényege???

Tegye nekem valaki rendbe a fejemben kérem!

Kaptam ma 2 embertől olyat, hogy ” Boldog Valentin napot!”. Üzenetben jött. Na és akkor erre itt nem tudom, hogy mi a megfelelő rekció, amit nekem adnom illene.

Lehetőségek, amik most járnak az eszembe:

– köszönöm (de ez semmit mondó, legalább annyira, mint a kapott üzenet)

– Neked is boldog valentin napot (akkor szembeköpöm magam, mert nem tudom, hogy igazából mit is kívánok)

– Nem reagálok (akkor bunkó vagyok)

– mosolygok (de én nem vagyok zavarba)

– vagy megmondom az őszintét, hogy nem értem (ezzel tahónak gondolnak, de talán megértenek)

Mi az ami én vagyok? Az utolsó! 🙂 Az egyik nagyon kedvesen elmagyarázta, hogy ma gondolt rám és azért küldte. Erre voltam oly alpári, hogy azt mondtam, hogy küldj csokit. Erre küldött csokis képeket. Visszairtam, hogy igazit küldjön. Ő visszairta, hogy Oké. Majd a téma abbamaradt.

Másik az azt írta, hogy “bocs, már töröltem is”. Majd kicsit később: “Kedves akartam lenni, de sikerült ebbe is belekötnöd.”. – Igaza van. Igen.

Van egy elvem, elhatározásom és nagyon fontos szabályom:

Ne puffogtass értelmetlen szavakat, csak hogy mondj valamit! Ne mondj valamit ki úgy, hogy annak értelmét nem érzed. Ne mondj ki valamit ha nem őszintén gondolod vagy nem tudod betartani. Ne beszélj, csak azért, hogy ne legyen csend. Kimondasz valamit, akkor azt úgy mondd, hogy figyelj arra, hogy a másiknak átmenjen az üzenet!

Nem kell velem tartani, egyetérteni és ehhez viselkedni. Én saját hibáimból, veszteségeimből, károkból tanultam meg, hogy egyszerűen fejezzem ki magam és adjam át a mondandómat és ha úgy érzem, hogy nem megy át, akkor másképp. Ha pedig azt mondja, hogy érti (mindegy, hogy elfogadja vagy sem, de érti), akkor tényleg így legyen. Ezért élek így, mert egyszerűbb és érzem, hogy vagyok az a Kriszta, akivel én lenni szeretnék.

Tudod nekem mi jut a Valentin napról eszembe? pl:

– Van kjedves barátaim és küldök nekik egy szál virágot a munkahelyükre. (titokba, nem kell, hogy tudja, hogy én küldtem. De érezze, hogy szeretve van. 🙂

– Verseket mondok fel hangüzenetbe és akit szeretek annak küldök egy neki szánt verset. (minden komment nélkül)

– Irok nekik képeslapot, hogy gondoltam Rád és feladom.

Pici meglepetések, de váratlanok és örömteliek lehetnek. Nincs elvárás mögöttük, hisz nem is tudja.

Nekem az a Valentin nap, ha azt mondom az Évinek, hogy Ölellek és nagyon remélem, hogy hamarosan látlak, mert már hiányzol és annyi mondanivalóm van.

Az a Valentin nap, hogy 2001. 02. 14-én 22 évvel ezelőtt egy gyönyörű napsütéses napon vittem haza az 5 napos fiamat a kórházból és látta meg az “életet”.

Az a Valentin nap, hogy megölelem azokat akik mellettem vannak és hangosan vagy nem, de magamban mondom, hogy Köszönöm, hogy vagy!

De sose hagynám, hogy bárki azon gondolkozzon, hogy miért küldök neki “boldog valentin napot” – üzenetet.

Talán ebben az ünnepben a titok a jó, a váratlan figyelmesség. Az, ha a férjed, reggel nem öltözik és még 7kor papucsban olvassa az újságot és te ráeszmélsz, hogy el fog késni, majd hanyagul odaszól, hogy ma nem dolgozom. Majd te a reggeli robotban, robothangon, ” de nem is mondtad, van valami dolgod?” – válasz: Igen, van: elviszem a feleségem sétálni.

Hatalmas!

Lehet, hogy ilyen férfi nincs, lehet, hogy most jön rá az illető, hogy így is lehet. De tudod mit, én kivárom! Ha kell, visszajövök a Földre, ha egy következő életemben kell átélni, de szeretve szeretnék lenni és azt akarom, hogy potyogjon a könnyem, amikor a papucsos férj sétálni vinne vagy beállít a futár egy száll rózsával. A szívem minden szeglete hatalmas szeretettel, csurdultig lenne. Ezt akarom és ezt is tudom adni. Ha adni tudom, akkor miért vágyjak “Boldog Valentin Napot”. üzenetekre? Semmiképp. Kapni is fogok egyszer.

Ha adsz, nem várj viszont. Ne azért adj, mert kapni fogsz! Azért adj, mert akarsz örülten kiabálni, hogy de jó, hogy ismerlek!!!

VISZONT: A házasság hete van: Ezt értem! Ez tetszik! Szép gondolat! Mindegy, hogy párti vagy ellenség vagy, maga két ember összetartozása nekem már “házasság”-ba belefér. Az együtt lenni és szeretve lenni a házasság számomra. És ez szép!

Kiadtam.

Köszönöm! (SZK)

Leave a Reply