Utolsó bejegyzésem a Barista tanfolyamról. – 6. rész

Igaz, hogy hosszú idő telt el a tanfolyam elvégzése óta és ígértem, hogy elküldöm a TOP5 kávéfőzőt, de most valami mást szeretnék írni.

A kávéfőzők, meg talán azért sem oly izgalmasak, mert hát mindenki forrón és másképp szereti

Sajnálatos módon a napokban volt egy lassú lefolyású szívinfarktusom. Az ember azt gondolja, hogy büntetlenül tehet meg sok mindent és majd a lendülete tovább fogja vinni az akadályokon. Ez így is volt velem, de kellett ez a sokkoló élmény, hogy megálljak egy pillanatra.

Mindenkinek vannak korlátai, még ha vasembernek is hiszi magát és el kell hinnem, hogy igaz az a mondás, hogy az vagy amit megeszel, megiszol.

Én rengeteg kávét fogyasztottam, de ez ki is derült a blog bejegyzésekből. Még ha minőségi lett volna, de ittam ilyet és olyat, jó kávéból, rosszabb kávéból és sok –sok nesskávét. A szívemet pörgette, az életemet is, de aztán beakadt egy rozsdás szögbe.

40 éves leszek január 2-án és ha jó csaj szeretnék lenni, akkor változtatnom kell az ételek és italok minőségén és ezzel párhuzamosan az életminőségemen. Pár jó embert megtartani, sok hulladékot pedig felejteni.

Hulladék ételből, italból, emberből mindig több van, mint fordítva. Miért? Mert könnyebb felületesnek, átlagosnak, önimádónak lenni, mint megállni, jót cselekedni és akár nemet mondani vagy új irányt ajánlani.

Én most új irányt javasolok mindenkinek. 2 hete 1 maximum 2 kávét iszom. Azt is kora délutánig. Jobb és minőségi kávét fogyasztok. Lassan és finoman, hogy sokáig tartson. Elhitetem az agyammal, hogy ennyi elég. Iszom teát és vizet, ha kávéhoz nyúlnék.

Kérlek, ha Te is függő vagy, akkor tedd meg, hogy ellátogatsz egy barista tanfolyamra! Rájön arra az ember, hogy nem minden kávé kávé és ha már iszod, ami nem mindig egészséges, akkor tegye már úgy az ember, hogy jót cselekszik magával és finommal és egészséges kávéval látja el a szervezetét. Főzni is tanulunk, és rá kell jönnünk, hogy az ösztön mellé egy kis tudás mindig jól jöhet. Ártani biztos nem árt.

Itt a forralt borok ideje, a koktélozás szilveszterkor, a meleg családi fészkekben töltendő forró csokizások. Semmiség az a idő, amíg meghallgatod és tapasztalod, hogy ezeket az italokat milyen minőségi és megoldási javaslatokkal érdemes kivitelezni, úgy hogy mosolyogjon a pocakod.

Ne feledd! www.barexpert.hu !!!!!!!!!!!!!! Hogy ne legyen szívinfarktusod.

Leave a Reply