Magánszemélyként szeretnéd stabilabban, kontroláltabban, tudatosabban kivitelezni az anyagi gazdálkodásodat?

Jó helyen vagy! Miért?

Az az ember vagyok az életedben, aki a lelkiismeretedet, az őszinteségedet és az önbizalmadat egyensúlyba hozza a gazdálkodási harmónián keresztül. Mert ezt csak őszintén, lelkiismeretesen és jó érzéssel lehet döntésre vinni a jövőben. HARMÓNIAMENETBE kerülsz.

Nem erőszakolhatod meg magad, nem hazudhatsz magadnak és nem okozhatsz fájdalmat sem. Örömmel, élvezettel, tudatosan és lépésről lépésre lehetséges kivitelezni.

Amiben én hiszek az a saját magamhoz való emberséges bánásmód kivitelezése. Ne tegyél félre többet, mint amit tudsz, ne költs többet, mint amid van, ne adj többet, ha nem jön vissza.

De sok ötletem van, de ez mind VELED együtt tudom megmutatni és csak úgy ahogy neked jó!

Gondolataim számodra...

Mit főzzek ma magamnak?

Milyen alapanyagból főzzek? Vagy miből lesz a cserebogár?a

Sokszor ott vannak előttünk a megoldásnak a darabjai, de nem merünk azon elgondolkozni, hogy mit improvizálhatnék, mit tudok ebből kihozni. Megvárom, hogy megmondják, megírják. Sokan recept alapján nagyszerűen le tudják követni a folyamatot és kihozzák ugyanazt az ételt, amit leírtak. Sokan elolvassák a receptet, a hozzávalót, majd elrakják és kreálnak valamit. Ki az aki főzni tud? Aki másol vagy valami újat talál ki? Én szoktam a főzésbe újítani és a gyerekeim sokszor mondják, hogy nem kell anya, úgy szeretnénk kérni, ahogy megszoktuk. Van aki a biztonságot keresi, van aki még saját önmagát. Hisz azért is kísérletezünk, mert még nem tudjuk egyikre sem azt mondani, hogy igen, ez az! Ez vagyok én, ez az étel olyan, amit főzni akartam. Mit főz ki a tudásából és a hozzáállásából, csak Önön múlik. Azt viszont el kell fogadnia, hogy sose kapsz olyan feladatot, amelyre nem állsz készen. Csak olyat kapunk fentről, amit meg is tudunk csinálni. Összerakjuk a darabokat vagy várunk, hogy valaki megmondja, na ez a nem mindegy. Tudod azt gondolom, még mondják is meg, hogy mi lehet a jó, de amennyiben az agyban elinduló gondolat amit elfogadunk nem jut el a szívünkig, akkor úgy sem fog úgy megvalósítani, úgy, hogy közben a jóérzés is megmaradjon. És ez a nem mindegy. Hisz az elkészítés, a főzés Önre marad.

Ezen az úton leszek a partnered! Önismeret, ki vagyok én? Ebben leszek a társad, aki a ki vagyok én kérdésedre lépésről-lépésre vezetve válaszra vezet Téged!

Az előrehaladás az életben egy egyezség Önmagunkkal!

3 nap után véget ért a házasságom...

Aztán elmentem egy iskolába, ahol azt tanítják ki vagyok én? Azt mondtam, hogy az az ember vagyok, akinek a párja a rántottát szereti akkor azt eszem, ha a tükörtojást akkor azt eszem, de lehetséges, hogy nem is szeretem a tojást. Nem tudok, hogy ki vagyok és mit szeretek. Ki mertem mondani, mert kezet fogtam az életemmel és tudtam, hogy támogatás nélkül nem megy, hogy talpra álljak.

Ha már eléggé fáj, ha már ki akar jönni a saját összekuszált életéből és eredményesebben akarja csinálni, akkor ebben tudok a partnere lenni! Megmutatom, hogy lehet a káoszban rendet rakni, azokkal az egyszerű folyamatokkal, ami benned van, csak Te nem mered kimondani. Szükséged van valakire, aki fogja a kezed és nem hagyja, hogy elbizonytalanodj! Itt vagyok Veled és segítek, hogy a gondolataid ne labirintusba vigyenek.

Amikor azt kérem, hogy írja meg kedves személy az önéletrajzát, akkor van aki a hasznosságát és az értelmezését felejti el, hogy miért is készíti. Van aki azt mondja, hogy 40 éve ugyanabban a munkakörben dolgozom és világéletemben heggesztettem, akkor most mit írjak le?! Erre kérdem én: Büszke arra amit csinál, ahogy csinálja, amiért csinálja? Ha igen, akkor ezt írja le, hogy miért Ön a legjobb eme munkakörben. Ha azt mondja, hogy így alakult és benne ragadtam, akkor azt kérdem, hogy változtatna? Mit csinálna szívesen? Ha valakiben van hajlandóság, mert akár a hobbija, akár egyéb más érdeklődési köre van, amit fel tudna építeni és hozzá elszántsága, akkor itt tudok a partnere lenni! Mindenkit nem tudok boldoggá tenni. Mert nem általam lesz boldog egy ember. Ehhez legfőképpen az a személy kell, aki vállalja az életében a változtatást! Van akit az élet rákényszerít és van aki újra és újra ugyanazokat a köröket futja.

 

Amennyiben az élete történetét előre vetítve szebbnek szeretné látni és boldogabbnak, kiegyensúlyozottabbnak, mint amit jelenleg átél, akkor ebben tudok a partnere lenni!

Habár a bölcsesség nem egy olyan dolog, hogy hétfő este végigcsinálunk egy online meetinget és kedd reggel bölcsen (és fehér szakállal) ébredünk fel, van néhány alapvető fontosságú felismerés, ami gyökeresen változtatja meg hétköznapi életünk akár minden egyes pillanatát.

A bölcsesség valójában mindannyiunk rendelkezésére áll és megvan a lehetőségünk, hogy az egyszerűbb hétköznapi szituációkban vagy akár nagy krízishelyzetekben is helyes döntést hozzunk, megfelelő lelki- és elmeállapotban maradjunk, bölcsen cselekedjünk.

Megismerkedünk az elme helyes használatával, a figyelem és jelenlét fontosságával és elkezdjük boncolgatni azt a kérdést is, hogy “Ki vagyok én valójában?”.

Ez a kedvenc képeim egyike. Miért?

Mert motivál, hogy legyen otthon mindig egy ilyen táskám így feltöltve! Hogy hogyan csináljuk? Jöjj velem és ebben leszek a partnered!

Az ismeretlen mindig ki visz bennünket a megszokottság helyzetéből.

Most is és sokszor ilyen világot élünk.

De van, amikor az élet pofán vág és van, hogy csak simogatva mutatja azt, hogy tegyél kérlek magadért valamit. Tudatos élet, az amit tennünk kell. Fejlődés, az, hogy felnőtt ember lettél mondhatni lehet egyértelmű, mert ösztönösen növekszünk és halad előre a korunk, de hozzá az agyi kapacitásunk is érik e, ez amit hozzá kell tennünk. Minden fejlődési életszakasz hozza magával azt, hogy kilépünk a megszokott zónákból. Bölcsöde váltása, óvodaváltás, iskola alsó- majd felső vagy felvételi majd középiskola és így tovább. Folyamatos megmérettetés az élet. Miért gondoljuk, hogy ahogy a felnőtt lét bekövetkezik, ez megáll. Dehogy áll meg. De már eldönthetjük, hogy mi teszünk és mit nem. Már nincsenek a szülei felelősséggel Ön iránt, mert felnőtt lett. Döntenie kell. Ez kicsinek is fájt, de könnyebben vette talán az akadályt. Még az előttünk levő generációtól nem tanultuk meg a hezitálást, a félelmet, a gyávaságot, azt sem, hogy nemet mondjunk. Felnőttként elkezdjük a rossz tulajdonságainkat szabaddá engedni. Jónak születünk és jó emberek is lehetünk, ha tudatosabban létezünk. Utazza körbe a személyiségét, hogy megélje a létezés szépségét. Néha egy köszönöm és egy kérem már sokat segít!

Ezen az úton tudok a partnered lenni!

Üres vagy tele?

Mit teszel bele?

Száraz falevelet és mosolyogsz mikor az emlék előjön? Megtöltöd finom itallal? Elteszed a konyhaszekrény tetejére mert emlék, de sajnos ritkán nézel rá igazából mert oly magasan van? Sokkal egyszerűbb az élet mint ahogy azt éljük. Hány ember kezdett el erdőbe járni túrázni, csak sétálni, barangolni? Egyszerű dolgok a legjobbak és az ennél bonyolultabb, már nem is lesz bonyolult, mert megtanultuk, hogy lépésről lépésre haladva, ami jól esik, amire képesek vagyunk, az nem bonyolult, azok mi vagyunk, azzal a csodával amit kivitelezünk. Élvezni az életet, hogy lehet?

 

Ebben tudok a partnered lenni!

 

Az elme tanfolyam tematikája

1-2. ALKALOM: HOGYAN LEHETSÉGES AZ ÉLETÜNKET JOBBAN A JELENBEN ÉLNI?

Manapság felkapott kifejezéssé vált a mindfulness, sokan beszélnek a jelenlét fontosságáról. Miért vált egy ennyire egyszerűnek tűnő dolog, mint a jelenlét, a jelen pillanat megélése ennyire kulcsfontosságúvá? Nem csak az elmélettel foglalkozunk, gyakorlati eszközöket kapunk a jelenlétünk elmélyítésére, a valódi jelenléttel töltött idő kitágítására.

3-4. ALKALOM: AZ ELŐTTÜNK LÉVŐ TANÍTÓ ÉS AMI ELTAKARJA ELŐLÜNK A JELEN PILLANATOT

Valójában minden egyes életesemény felkínálja a lehetőséget, hogy a jelenben lehessünk. Miért történik mégis az, hogy bizonyos események során, mondjuk a hobbinkkal való foglalkozás közben jobban a jelen tudunk maradni, mint mondjuk egy nehéz vita- vagy stresszhelyzetben?

5-6. ALKALOM: A TELJES JELENLÉT, AZ ABSZOLÚT ÉS A RELATÍV LÉTEZÉS

Sokan úgy tartják, minden relatív, minden változik és az, hogy mit mondjunk igaznak, csak nézőpontunktól függ. Ugyanakkor, sem a dolgok relatív, változékony természetét, sem a nézőpontok igazságtartalmát nem lennénk képesek felfogni valami nélkül, ami állandó.

7-8. ALKALOM: A MULANDÓ ÉS AZ ÖRÖK KÖZÖTTI KÜLÖNBSÉGTÉTEL

Nap mint nap szembesülünk a körülöttünk lévő világ mulandó, változékony mivoltával. Az életünket nem alapozhatjuk semmire, ami mulandó, hisz ekkor kártyavárként dől össze minden. Hogyan tegyünk különbséget a mulandó és a valóban örök dolgok között?

9-10. ALKALOM: SZEREPÜNK ELJÁTSZÁSA A VILÁGBAN

Talán elsőre meghökkenhetünk, ha ezt halljuk. De mégis máshogy viselkedünk egy munkahelyi feladat végzése során, gyermekünkkel, párunkkal. Ez helyénvaló, ha belegondolunk, hogy egy rendőr otthon viselkedne rendőrként a munkahelyén pedig férjként…

Amit meg kell tanulnunk, hogy ne „égjen ránk a maszk”, le tudjuk cserélni és le is tudjuk venni ha szeretnénk.

Jó kép.

Sose mondtam, hogy nem fogsz sírni, nem fog a lélek újra épülni, nem fog csípni.

Amikor elkezdtem életmódot váltani, nem az volt nehéz, hogy másképp mást étkezzem, hanem, hogy kivárjam amíg ennek eredményességét fogom látni. Le-föl ingáztam. De nem adtam fel, mert azt mondták, hogy arra gondoljak, hogy azt a zsírtömeget egy hátizsákban, mindig magammal hordom. Velem alszik, kel, sexel, bármi. Nem kell egy pótkerék! Eldöntöttem. Van az utamon diatetikus aki segít és kell is, mert jó elmondani egy hozzáértőnek, hogy mit teszek, hogy haladok és visszamenni kislányba, hogy akár megsimogassa a fejem, akár leszidjon, de érti és velem van és támogat és tudom, hogy érdekli a sorsom és tudom, ebben Ő a partnerem még. Mert mindig kell egy jóbarát! Bármire készül, a változás hepe-hupás út.

Ha én vagyok a partnere, aki támogatja, akkor ott leszek, ha nem, akkor segítek megtalálni a megfelelő személyt aki az útján elkíséri!.