Kezdő vállalkozó

Legyél most kilépő az iskolapadból vagy alkalmazotti státuszból elinduló vállalkozó ugyanazokat a kérdéseket kell feltenned magadnak a szolgáltatásod megvalósítása érdekében.

1., Vannak kezdő lépések, amelyek kihagyhatatlanok a beindításhoz. De mielőtt ügyvédhez rohannál vagy könyvelőhöz, neked saját magad kell végig gondolnod a szolgáltatásod/terméked értékesítésének és elérhetőségének menetét.

  • Erre vannak egyszerű kérdések, amelyeket fel kell tenni magadnak

  • Aztán a megvalósítás adminisztrációs fázisában sok mindent tisztába kell tenni és értelmezni kell, mert a változtatásokat évente alakíthatod

  • Megvalósítás gyakorlati eszközeit el kell kezdened kivitelezni, amelyhez idő és te kellesz

  • Amikor ezzel megvagy, akkor az üzleti terved, amely már ugye kész van 0. fázisával elindulsz

Azt gondolom, hogy egy kezdő vállalkozónak 3 havonta kell egy mérleget állítania és alakítania a tervét és a megvalósítás lépéseit. Mivel most kezdi, ezért minden a keze alatt alakul. Hogyan és miként teszed a lépéseidet az nagyon fontos. Ez az a fázis, amikor egy tojáshéj megrepedése is fájdalmas lehet.

2., Elindulás – START 1-3 hónap

3., Az a fázis, kb. 6. hónaptól, amikor kapcsolatrendszert értékeljük és a további egyéb kommunikációs kapcsolatokat megkeressük.

4., 9. hónap. Összegezzük az eltelt hónapokat és megnézzük az értékesítési csatornát és lendítünk rajta

5., 12. hónap: zárás és tanulás

6., 13. hónap: stabilitás tervezése és év indítás

7., Fejlődés üteme és támogatói csapat

és igy tovább……

Kérdéseimet nem írom le, mert ez mindenkinél személyre szabott, hogy a kérdést hogyan kapja. A vállalkozás első része az nagyjából ugyanaz, de a Te gondolatmenetedre kell rácsatlakoznom, hogy az utadon támogassalak és az irány az előre legyen ne pedig hátra. Én a kimondott gondolatod vagyok és a jó érzésed. Olyan kérdésekkel segítelek, amelyek megmondják neked a válaszokat. Azok a jó válaszaid, amelyek az ész meghatározásától a szívedig levisznek és békességgel járnak át. Akkor azt kell követni.

Ebben leszek a támogatód!

Gondolataim számodra...

Elegancia, tartás.

Erre mondják azt, hogy amennyiben otthonról dolgozol, akkor is öltözzél fel és úgy ülj lenni tenni a dolgodat, hogy az otthoni dolgoktól elszakadtál és te most munkában vagy.

Nem mondom, hogy ilyen elegánsan, mint a kép mutatja üljön otthon. De a tartás, a stílus- akkor indul el, amikor az ember önmagára talál. Abban a pillanatban, ahogy magabiztosabb lesz, kihúzza magát az ember. Lehet, hogy azt gondolja most, hogy fogytam pár kilót, mert eltűntek a hátamon a hurkák. Pedig lehet, hogy nem, csak kihúzta magát és máris jobban néz ki. Az egyéniség nem az öltözködésnél kezdődik, hanem az önmagára találásnál. Legyen jó önmagával és azt fogja érezni, hogy nőtt 5 cm-t. A többi jön következményként. 

Ebben leszek a partnere!

Diane Keaton számomra egy extravagáns hölgy.

De ha megkérdezném őt, akkor biztosan azt mondaná, hogy felkapott valamit.

Mindegy, hogy 3 mérettel nagyobb kabátot húz, hogy szoknyához bakancsot, ami fontos, hogy minden ruhában saját magát kell adnia. Lépésről lépésre haladt, amíg merte vállalni a karakterét. Nem lehet, egyik napról a másikra kivitelezni szinte semmit. Amit meg lehet csinálni, az a fejben való elszántságnak a megágyazás. Mit mondd a diatetikus nekem: Ne egyél pépeset, mert hamar végig megy a szervezeteden és újra éhes leszel. Amig van fogunk, rágjunk. De mielőtt rágsz, fotózd le a szemeddel az ételt és az agyaddal fogd fel, hogy milyen jó dolgot adsz magadnak. Élvezni kell a lépésről lépésre való haladást is. Meglátni a kicsi lépésekben is a tettet és amikor elfáradunk megpihenni. Egy jó cipő hosszú útra el tud vinni bennünket.

 

Én ebben tudok a partnered lenni!

Amikor azt kérem, hogy írja meg kedves személy az önéletrajzát, akkor van aki a hasznosságát és az értelmezését felejti el, hogy miért is készíti. Van aki azt mondja, hogy 40 éve ugyanabban a munkakörben dolgozom és világéletemben heggesztettem, akkor most mit írjak le?! Erre kérdem én: Büszke arra amit csinál, ahogy csinálja, amiért csinálja? Ha igen, akkor ezt írja le, hogy miért Ön a legjobb eme munkakörben. Ha azt mondja, hogy így alakult és benne ragadtam, akkor azt kérdem, hogy változtatna? Mit csinálna szívesen? Ha valakiben van hajlandóság, mert akár a hobbija, akár egyéb más érdeklődési köre van, amit fel tudna építeni és hozzá elszántsága, akkor itt tudok a partnere lenni! Mindenkit nem tudok boldoggá tenni. Mert nem általam lesz boldog egy ember. Ehhez legfőképpen az a személy kell, aki vállalja az életében a változtatást! Van akit az élet rákényszerít és van aki újra és újra ugyanazokat a köröket futja.

 

Amennyiben az élete történetét előre vetítve szebbnek szeretné látni és boldogabbnak, kiegyensúlyozottabbnak, mint amit jelenleg átél, akkor ebben tudok a partnere lenni!

Ez a kedvenc képeim egyike. Miért?

Mert motivál, hogy legyen otthon mindig egy ilyen táskám így feltöltve! Hogy hogyan csináljuk? Jöjjön velem és ebben leszek a partnere!

Én listaíró vagyok.

Sőt kézzel író vagyok.

Engem jó érzéssel tölt el, amikor látom, hogy mit valósítottam meg aznap. Sokszor annyira rutinná válnak a pillanataink, hogy észre sem vesszük, hogy mennyi mindent teszünk a létezésünkért és a családunkért, a körülöttünk levő emberekért. Majd egyszercsak kiabálunk, kifakadunk, depresszió lesz úrrá rajtunk, mert csak csináljuk és csináljuk amit gondoljuk, hogy a dolgunk, a feladatunk. Nem állunk meg és gondolkozunk azon, hogy ezek igenis nagy dolgok. Amikor valaki azt mondja számodra, hogy bírod? Megkérded: Mit? Mert nem látod már az erdőtől a fát, csak nyesed és nyesed. Abba kell ezt hagyni! Légy úrrá az életeden! Egy színházban a 105. előadást is ugyanúgy kell eljátszani, mintha első lenne. Meg kell látni a saját értékünket!

 

Ebben tudok a partnered lenni!

Én listaíró vagyok

Sőt kézzel író vagyok.

Engem jó érzéssel tölt el, amikor látom, hogy mit valósítottam meg aznap. Sokszor annyira rutinná válnak a pillanataink, hogy észre sem vesszük, hogy mennyi mindent teszünk a létezésünkért és a családunkért, a körülöttünk lévő emberekért. Majd hirtelen kiabálunk, kifakadunk, depresszió lesz úrrá rajtunk, mert csak csináljuk és csináljuk amit gondoljuk, hogy a dolgunk, a feladatunk. Nem állunk meg és gondolkozunk azon, hogy ezek igenis nagy dolgok. Amikor valaki azt mondja számodra, hogy bírod? Megkérded: Mit? Mert nem látod már az erdőtől a fát, csak nyesed és nyesed. Abba kell ezt hagyni! Légy úrrá az életeden! Egy színházban a 105. előadást is ugyanúgy kell eljátszani, mintha első lenne. Meg kell látni a saját értékünket!

Ebben tudok a partnered lenni! Rendszeresség, rendezettség, biztonság fontos a lelkünknek. Még annak is, aki azt mondja, hogy a mának él. Hidd el a mának élő ember is vágyik a stabilitásra, de nem meri kimondani, vagy már megteremtette valamilyen olyan oldalról, ami számára a biztonságot, a boldogságot nyújtja, ami az alapokat adja. Engedd, hogy kidobjuk, ami nem használ téged és bevigyük közösen az életedbe, ami lelkesít, amire jó ránézni. Megmutatom, hogyan állj meg néha. Egy gyors segítség: LÉLEGEZZ!! Ne, ne mondd, hogy badarság. Úgy veszel levegőt, hogy észre sem veszed, pedig egy kiabálásnál, rengeteg levegőt veszel. Ne kiabálj, vagy ha már kiabáltál, utána vegyél tudatosan levegőt. Az agyad oxigént kap és vissza fogsz kerülni a kiinduló helyzetbe. Rájössz, hogy semmit nem érsz el erőből. Pihenj, amikor fáradt vagy és fogadd el a támogatást, amikor azt érzed, hogy minden napod egyforma. A szépségeket észre kell venni.

Sose mondtam, hogy nem fogsz sírni, nem fog a lélek újra épülni, nem fog csípni.

Amikor elkezdtem életmódot váltani, nem az volt nehéz, hogy másképp mást étkezzem, hanem, hogy kivárjam amíg ennek eredményességét fogom látni. Le-föl ingáztam. De nem adtam fel, mert azt mondták, hogy arra gondoljak, hogy azt a zsírtömeget egy hátizsákban, mindig magammal hordom. Velem alszik, kel, sexel, bármi. Nem kell egy pótkerék! Eldöntöttem. Van az utamon diatetikus aki segít és kell is, mert jó elmondani egy hozzáértőnek, hogy mit teszek, hogy haladok és visszamenni kislányba, hogy akár megsimogassa a fejem, akár leszidjon, de érti és velem van és támogat és tudom, hogy érdekli a sorsom és tudom, ebben Ő a partnerem még. Mert mindig kell egy jóbarát! Bármire készül, a változás hepe-hupás út.

 

Ha én vagyok a partnere, aki támogatja, akkor ott leszek, ha nem, akkor segítek megtalálni a megfelelő személyt aki az útján elkíséri!.