Trade Magazin

A Trade Magazinban megjelent írásaim.

Dúsított élelmiszerek

3 már 2011 570 Comments

Írta: sinzoo Kategória:

A dúsított élelmiszerek olyan élelmiszerek, amelyekhez a feldolgozás során vitaminokat, ásványi anyagokat, vagy egyéb táplálkozás-élettanilag fontos anyagokat adtak abból a célból, hogy annak tápértékét, biológiai értékét növeljék, függetlenül attól, hogy az adott anyag az élelmiszerben eredendően megtalálható, vagy sem.

Intelligens ellátási lánc menedzsment

Iparági standard megoldás az XAPT-tól
Az XAPT Hungary Kft. egy dinamikusan fejlődő információ-technológiai cég, melynek fő tevékenysége a Microsoft Dynamics integrált vállalatirányítási rendszerek értékesítése, bevezetése, oktatása és a vállalati igényeknek megfelelő testre szabása, továbbfejlesztése.

Kovács Anna

Jeges kávé cukorszirup nélkül

Kovács Anna a MÉTE verseny nyertese és a Trade Magazin különdíjasa

Marketing kommunikáció (budapestujsag.hu)

Szigeti Gábor a portál üzemeltetőjét kérdeztem a mai marketing eszközökről.

Foodapest - Csomagolás

Január 1-től újra változik a termékdíj-rendszer

A csomagolóipar jellegzetessége, hogy a nemzetgazdaság szinte valamennyi ágazata számára gyárt terméket. Ennél fogva az egyes szektorokban bekövetkezett folyamatok a beszállító vállalkozások gazdasági folyamataiba természetszerűleg begyűrűztek. Miután az általános visszaesés nem egyformán érintette a gazdaság egyes ágazatait, így a csomagolóipar szereplői is különböző módon érzékelték a folyamatokat.

Foodapest - Kereskedelmi Technológiák

Azonosítás, ellenőrzés, termékajánlás: a jövő elérkezett

A fogyasztói magatartás egyik kiemelkedő mozgatórugója az ismeretlentől való félelemben gyökerező bizalmatlanság. Ennek eloszlatására szolgál a pontos információátadás, tájékoztatás és hiteles kommunikáció. Piacvezető az lehet és maradhat, aki a termékének a valódi arcát mutatja. Ez 2010-ben új alapokra helyeződhet, hiszen küszöbön áll új informatikai eszközök, technológiák elterjedése.

Kültér-Beltér Higiénia

Tisztuló helyzet a mosdók higiéniájában

Logisztika - Fejlesztés

Szorosabb partneri kapcsolatokkal a túlélésért

Logisztika - Flottaeszközök

Láthatatlan nyomozók

Az autóba telepített profi GPS-készülék a tulajdonos internetre kapcsolt számítógépén térképes megjelenítéssel is jelzi a céges jármű helyét, útvonalát, sebességét és üzemanyagszintjét. A hűtőkocsiknál a raktér hőmérséklete, a hűtőaggregátor üzemórája is ellenőrizhető. A beérkezett adatokból különféle lekérdezési módok alapján precíz menetlevél generálható. A sofőrazonosításnak köszönhetően pedig személyre lebontva ellenőrizhetőek a vezetési idők és munkaidő-kimutatások.

Logisztika - Vállalatirányítás

Sokat spórolhat a logisztika az informatikával

Az egyre élesedő gazdasági versenyben elengedhetetlen egy vállalat számára olyan, megfelelő informatikai rendszer kiépítése, amely a pontos adminisztratív tevékenység mellett a folyamatokat irányítja, a döntéshozók munkáját segíti, és a vállalat külső és belső információszolgáltatási kötelezettségének eleget tesz. Fontos, hogy egy vállalatirányítási rendszer segítse, ne pedig bonyolítsa a mindennapi munkát, tudja kezelni a gyors változásokat.

  • 1
  • |2